Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Sport

Opština Budva je jedna od vodećih crnogorskih opština poznata po podsticanju sporta i sportskih djelatnosti. Opština Budva je takodje sponzor ili organizator (suorganizator) brojnih sportskih takmičenja .
Opština Budva raspolaže sa dva značajna javna preduzeća iz oblasti sporta koji su sada u postupku reogranizacije u skladu sa novim zakonskim propisima i to JP „Mediteranski sportski centar“ i JP „Sportsko rekreativni centar“ Budva, koji okuplja veliki broj sportista, djece, omladine i ljubitelja sporta. Pored toga, u ovoj opštini postoje brojni sportski tereni i objekti (teniski tereni, teretane, dva fudbalska stadiona i sl.).

U Sekretarijatu za društvene djelatnosti uradjena je interna evidencija sportskih subjekata (sportskih organizacija i sportista) na teritoriji opštine Budva, na osnovu podataka iz Uprave za mlade i sport i podataka koji su sportski subjekti dostavili ovom organu. U Budvi aktivno djeluje 47 sportskih klubova sa ukupno 1.995 članova, u prosjeku 42,4 člana po klubu, pojedinačno.

Pitajte Opštinu

Postavite pitanje nadležnom organu lokalne samouprave, rok za odgovor na postavljeno pitanje
je sedam dana.

Kontaktirajte nas

Trg Sunca 3, 85310 Budva, Crna Gora

Povežimo se

Mi smo na društvenim mrežama. Pratite nas i budite u koraku sa našim dešavanjima.