Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Sekreterijat za privredu i finansije

Borjana Crnic, 2021. godina

Poštovani, Kako znamo,na osnovu inicijative Skupštine Budva,došlo je do zabrane rada svih privrednih objekata,osim prehrane.Mali zanati,koji i inače imaju mali broj mušterija u toku dana,a nikad više od 1 istovremeno(čak i van korone),jednostavno ne mogu biti žarišta infekcije.Pošto je zanatstvo sitan obrt,ne postoji akumulacija kapitala pa da možemo da preguramo ovoliko zatvaranje.Evo 4 nedelje ne radimo,a treba plaćati i kiriju i sve druge dažbine,a svi mi imamo porodice.Da li Opština razmatra neke mjere pomoći malim zanatima? Lijep pozdrav,Borjana Crnić

Odgovor:Slavica Maslovar, v.d. sekretarke Sekretarijata za privredu

Poštovana,

Obavještavam Vas da je inicijativa za donošernje mjera za suzbijanje zaraze izazvane korona virusom potekla od strane Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, a ne od Skupštine Opštine Budva, a da je za donošenje mjera isključivo nadležno Ministarstvo zdravlja.
U potpunosti razumijemo status naše privrede u ovim teškim vremenima, ali životi naših sugrađana i sugrađanki su prioritet kada je u pitanju donošenje ovako restriktivnih mjera.
Vjerujemo da će u ovoj nedelji Ministarstvo donijeti manje restriktivne mjere obzirom da je došlo do značajnijeg pada u broju oboljelih i time se stvoriti uslovi za postepeno aktiviranje rada manjih privrednika.
Kada je u pitanju podrška privrednicima Opština radi na pripremi uslova i olakšica kojima bi olakšali prevazilaženje ove teške situacije kako za zanatlije tako i za sve privrednike.

S poštovanjem,

Sekretarijat za privredu
Opština Budva

Vuk Rađenović, 2021. godina

Poštovani, želim da vas pitam, da li u okviru opštine Budva postoji program podsticaja mladim preduzetnicima- početnicima? Naime imam 19 godina i imam biznis ideju, deo početnog kapitala, ali mi je izuzetno teško da pronađem finansiranje. Aplicirao sam za "start up" kredite kod više banaka i mikrofinansijkih institucija, ali su me zbog mladosti i "neiskustva" odbili. Ako takav program postoji, molim vas da me uputi te na koji način mogu ostvariti pravo na podsticaje. Sa poštovanjem Vuk Rađenović, Prijevor bb

Odgovor: Slavica Maslovar, v.d. sekretarke Sekretarijata za privredu

Poštovani,

Shodno Vašem upitu obavještavam Vas da su trenutno u Opštini Budva aktivne dvije odluke koje se odnose na podsticaj i razvoj poljoprivrede i podsticaj i razvoj ženskog preduzetništva.
Ono što će biti prioritet u narednom periodu jeste razvijanje programa samozapošljavanja, kao i podrška razvoju preduzetništva na teritoriji naše opštine, o čemu ćemo blagovremeno obavještavati naše sugrađane i privrednike.

Podsjetiću Vas da je Zavod za zapošljavanje nudio jedan vid podrške i grantove za pokretanje biznisa, te se na njihovom sajtu možete detaljnije informisati o uslovima i terminima javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za pokretanje biznisa.

S poštovanjem

Milena Braic, 2020. godina

Postovani, prije 2 mjeseca je na TV Budva najavljen Program pomoci zenama u preduzetnistvu, koji ce sprovesti Opstina Budva. Da li je to tacno, i da li ce biti raspisan konkurs za ovaj Program ? Hvala mnogo unaprijed, Milena Braic

Odgovor: Slavica Maslovar, v.d. Sekretarke sekretarijata za privredu

Poštovana gđo Braic,

Odluka o podsticaju ženskog preduzetništva je donešena početkom decembra 2019. godine, a stupila na snagu 8 dana nakon objavljivanja u Službenom listu Crne Gore- Opštinski propisi. Preduslov za sprovođenje iste bilo je donošenje Budzeta za 2020 godinu kojim bi bila definisana sredstva za podsticaj. Isti je donešen na sjednici 31.12.2019. godine.
Shodno tome postupak pripreme Javnog poziva je u toku, a podrazumijeva prethodne radnje u dijelu obezbjeđenja stručne podrške za preduzetnice koje budu zainteresovane za pokretanje ili razvoj sopstvenih biznisa. Stručna podrška bi trebala biti obezbijeđena od strane UNDP-a, kao što je to bio slučaj i u drugim opštinama, tako da kada definišemo uslove koji se odnose na taj dio biće objavljan i prvi Javni poziv.
O svemu će javnost biti obaviještena putem sredstava javnog informisanja, a očekivanja nas u sekretarijatu su da će prve javne konsultacije biti obezbijeđene do kraja ovog mjeseca.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da se informišete i u kancelariji Sekretarijata za privredu, broj 83.

Srdačan pozdrav,
Slavica Maslovar,
v.d. Sekretarke sekretarijata za privredu

Milan Stančić, 2019. godina

Dobar dan, imao bih jedno pitanje za Vas, interesuje me gde mogu da dobijem informacije sta mi od dokumentacije treba da bi dobio dozvoli za prodaju rostiljskih kobasica na malom pokretnom nosecem rostilju na plazama budve? Ako Vi nemate tu informaciju, ako sam se obratio na pogresnu adresu, da li mozete da me uputite kome da se obratim. U najbolju ruku da da mi posaljete bar E-mail ili broj osobe kojoj mogu da se obrati za informacije koje su mi potrebne. Unapred zahvaljujem!

Odgovor: mr. Ljiljana Jocić, Pomoćnik sekretara Sekretarijat za privredu

Poštovani gosp. Milane,

Povodom Vašeg pitanja upucenog Sekretarijatu za privredu opštine Budva, obavještavamio Vas da se obratite Javnom preduzeću Morsko dobro, jpmdcg@t-com.me koje je iskljucivo nadležno za gazdovanje plažama te će Vas oni uputiti za mogućnost obavljanja ove djelatnosti .

S poštovanjem,

mr. Ljiljana Jocić
Pomoćnik sekretara
Sekretarijat za privredu
Opština Budva

Pages

Subscribe to RSS - Sekreterijat za privredu i finansije

Pitajte Opštinu

Postavite pitanje nadležnom organu lokalne samouprave, rok za odgovor na postavljeno pitanje
je sedam dana.

Kontaktirajte nas

Trg Sunca 3, 85310 Budva, Crna Gora

Povežimo se

Mi smo na društvenim mrežama. Pratite nas i budite u koraku sa našim dešavanjima.