Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Sekreterijat za prostorno planiranje i održivi razvoj

Branislava Raičević, 2020. godina

Poštovani, Molim Vas za uputstvo šta nam je sve potrebno za produženje etaže na stambenom objektu u okviru gabarita i da li je to moguće? Objekat je u okviru zajedničke zgrade, kod osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” u Dositejevoj ulici. To su kućice u nizu. Hvala unaprijed i puno pozdrava, B.Raičević

Odgovor: Danijela Marotic, Rukovodilac Sektora za urbanizam

Postovana gospodjo Raicevic,

Iako u Vasem pitanju niste naveli broj katastarske parcele na kojoj se nalazi stambena zgrada u kojoj imate stan, opisom lokacije u kome ste naveli da se objekat nalazi kod OS “Stefan Mitrov Ljubisa” evidentno je da se postojeca zgrada nalazi na prostoru koji nije u obuhvatu nijednog vazeceg planskog dokumenta detaljne razrade. Zbog te cinjenice niste u mogucnosti da izvedete bilo koje vrste radova na rekonstrukciji postojeceg stambenog objekta, iz razloga sto je za povecanje etaze objekta neophodno da vazeci DUP daje planske prethostavke za rekonstrukciju objekta.
Shodno navedenom, trenutno niste u mogucnosti da pristupite planiranju tih radova na rekonstrukciji objekta, jer ne postoji planski dokument na osnovu koga bi mogli biti izdati urbanisticko - tehnicki uslovi za rekonstrukciju postojeceg objekta, pa samim tim ni za sprovodjenje kompletne zakonom propisane procedure za izvodjenje radova na postojecem objektu.

S postovanjem,

Danijela Marotic
Rukovodilac Sektora za urbanizam
Sekretarijat za urbanizam i odrzivi razvoj

Barbara Braun, 2020. godina

Поштовани, прво бих хтео да се представим: Моје име је Барбара Браун и тренутно живим у Немачкој. У августу 1999. године купио сам кућу у Будви, Лапчићи. Сада, скоро 20 година касније, у контексту породичног питања морам да докажем да сам у то време купио ову кућу. Постоји ли могућност да се добије доказ да су кућа и земљиште уписани на моје име, без путовања у Будву, што тренутно није дозвољено људима који живе у иностранству? Унапред хвала на одговорима и све најбоље из Бонна у Немачкој, Барбара Браун

Odgovor: Danijela Marotic, Rukovodilac Sektora za urbanizam

Postovana gospodjo Braun,

Obavjestavamo vas da je rjesavanje pitanja za koje ste vi zainteresovani u nadleznosti Uprave za nekretnine – PJ Budva, a ne u nadležnosti organa lokalne uprave Opstine Budva, kao i da isto mozete rijesiti bez dolaska u Crnu Goru, dostavljanjem zahtjeva u pisanoj formi putem poste.

Dokaz o vlasnistvu je list nepokretnosti za nepokretnost koja je u vasem vlasnistvu i u prilogu Vam dostavljam formular obrasca za izdavanje lista nepokretnosti Uprave za nekretnine Crne Gore. Posto vi trebate dokaz da ste nepokretnost kupili 1999. godine, ukoliko ne posjedujete Ugovor o kupoprodaji objekta, mozete Upravi za nekretnine-PJ Budva uputiti i zahtjev za dostavu hronologije upisa na katastarskoj parceli koja je u vasem vlasnistvu i oni ce vam dokumentaciju koja je u posjedu njihovog organa uprave dostaviti postom na vasu kucnu adresu.

Adresa na koju treba da uputite zahtjeve je:
Uprava za nekretnine-PJ Budva
Ul. Mediteranska- TQ “Plaza”
85310 Budva
Crna Gora

S postovanjem,
Danijela Marotic
Rukovodilac Sektora za urbanizam
Sekretarijat za urbanizam i odrzivi razvoj Opstine Budva

Mustafa Ekici, 2020. godina

Potražim zemljište u dijelu Budve lazi i želim naučiti kako mogu vidjeti urbanistički plan Budve? Možete li navesti internetsku adresu urbanističkog plana Budve?

Odgovor: Milica Mazarak, Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj

Postovani,
Planska dokumentacija opštine Budva je objavljena na sajtu opštine www.budva.me i u Centralnom registru planske dokumentacije Ministarstva odrzivog razvoja i turizma Crne Gore www.planovidozvole.mrt.gov.me.
S postovanjem,

Milica Mazarak
Sekretarijat za urbanizam i odrzivi razvoj
Opstina Budva

Pošiljalac: Irena Marković 12.03.2014.

Molim Vas, odgovorite mi da li je i ako nije, kada će biti tj. kada se očekuje usvajanje DUP -a Dubovica 1.

Odgovara: Danijela Marotić, sekretar 14.03.2014.

Obavjestavam vas da je Odluka o usvajanju Izmjena i dopuna DUP-a "Dubovica I" na jednoj od prethodnih sjednica Skupstine opstine Budva. Usvojeni planski dokument Izmjene i dopune DUP-a "Dubovica I" mozete naci na sajtu Opstine Budva (www.budva.me), ikonica na lijevoj strani- "usvojeni planovi". S postovanjem, Danijela Marotic

Subscribe to RSS - Sekreterijat za prostorno planiranje i održivi razvoj

Pitajte Opštinu

Postavite pitanje nadležnom organu lokalne samouprave, rok za odgovor na postavljeno pitanje
je sedam dana.

Kontaktirajte nas

Trg Sunca 3, 85310 Budva, Crna Gora

Povežimo se

Mi smo na društvenim mrežama. Pratite nas i budite u koraku sa našim dešavanjima.