Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Zaposleni

Marko Carević

Predsjednik Opštine

Marko Carević, rođen je 05.04.1966. godine u Kotoru. Osnovnu i srednju školu je završio u Kotoru, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Internacionalnog Univerziteta u Travniku. Dugogodišnji je privrednik i osnivač porodične firme “Carinvest” d.o.o.

Prvo radno iskustvo stekao je u “Budvanskoj rivijeri” odmah poslije srednje škole da bi nešto kasnije sa porodicom započeo privatni biznis, iz oblasti građevinarstva, kojim se uspiješno bave preko trideset godina, gdje je do kraja 2018.godine bio na mjestu direktora porodične firme “Carinvest” d.o.o.

Na funkciju predsjednika Opštine Budva prvi put je izabran 05. januara 2019. godine. Na toj funkciji se nalazio do juna 2020.godine kada se desila nezakonita smjena vlasti od strane DPS režima. Poslije Parlamentarnih i lokalnih izbora 30.avgusta 2020.godine kada je sa svojom koalicijom “Za budućnost Budve” osvojio najveći broj mandata, imenovan je ponovo za Predsjednika Opštine Budva 24.septembra 2020.godine na period od četri godine.

Za vrijeme jedanaestogodišnjeg upravljanja FK “Grbalj” (predsjednik kluba od 2007-2018.godine) je izborio pravo da nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je istorijski uspjeh. Zalagao se i dalje se zalaže za afirmaciju mladih sporskih talenata i većem razvoju sporta.
Za predsjednika Crkvene Opštine Stari grad Budva izabran je u 2018. godine.

Nosioc je ordena Svetog Save. Veliki je humanista, donator za obnovu i izgradnju manastira i crkvi.

Oženjen suprugom Danicom, otac troje djece Milana, Milice i Lazara, djed unuka Marka..

Pitajte Opštinu

Postavite pitanje nadležnom organu lokalne samouprave, rok za odgovor na postavljeno pitanje
je sedam dana.

Kontaktirajte nas

Trg Sunca 3, 85310 Budva, Crna Gora

Povežimo se

Mi smo na društvenim mrežama. Pratite nas i budite u koraku sa našim dešavanjima.